The title of the photo

Producten

Bij de Pelmolen zijn diverse producten te koop. Naast souvenirs zoals aanzichtkaarten, dvd’s verkopen we onze eigen (bio) lijnolie, lijnkoeken en van andere molens meelproducten zoals pannenkoekmeel, kruidkoekmix, 7-granenmix, broodmix.

De lijnolie is ook telefonisch te bestellen tijdens openingstijden (zie contact) op 0548 - 549 382 en kan per post worden bezorgd.  De verkoop steunt de stichting die de Pelmolen onderhoudt.

Nieuw: Pelmolenkoekmix!
Ingrediënten: Tarwebloem, suiker, rozijnen, kaneelsuiker, bakpoeder en havervlokken.

The title of the photo
The title of the photo

Lijnolie
De lijnolie kan voor diverse doeleinden worden gebruikt, zoals voor medische doeleinden maar ook voor in (olie)verf, impregneren en vernis van hout en als onderdeel van (groene)zeep.

Lijnzaad is afkomstig van de vlasplant, waar men ook onder andere linnen van maakt. Bij de molen gebruiken we biologisch gekweekt lijnzaad.

De medische biologisch lijnolie is goedgekeurd door TNO en uitermate geschikt voor menselijke consumptie. Deze lijnolie is rijk aan omega-3-vetzuren en helpt het voorkomen van hart- en vaatziekten. De lijnolie wordt speciaal verpakt in donkere flesjes en moet gekoeld worden bewaard. De biolijnolie is ook leverbaar via de post.

De andere lijnolie wordt gebruikt voor verf, onderhoud van bijvoorbeeld (hard)hout, tuinmeubels, natuursteen, kunststof (bijvoorbeeld van auto’s) en de beschermlaag ijzer. Dieren krijgen er een glanzende vacht van.

The title of the photo

Na het olie slaan blijft er een stevige lijn(zaad)koek over, geschikt als bijvoer voor dieren.
Deze zijn als lijnkoek of als lijnmeel te koop.

The title of the photo


Aanslagbiljet 28 juni 1889